Почетна > Србија
Србија

Културни центар Кикинда прославио 37 година постојања

Културни центар Кикинда прославио је 37 година постојања и рада. Организацијом програма на Градском тргу у Кикинди, посетиоцима је представљено на који начин та културна установа функцонише и зашто је једна од најпосећенијих у Кикинди.
Фото: РТВ

Великим бројем манифестација, али и централним програмом на Градском тргу, на ком су наступили чланови Балетске школе и забавишта, ритмичке секције “Лала Ковачев“, чланице Женске певачке групе “Мелизми“, Градског дувачког оркестра и хора “Атендите“, Културни центар Кикинда прославио је свој 37. рођендан.

“Ми смо рођендан обележили тако што смо позвали све наше кориснике да изађу и покажу Кикинди чиме се све бави наша установа. Ту су радионице са децом, ликовне колоније, промоције књига, изложбе, рад хора, оркестра, женске певачке групе, балетске школе и забавишта“, истакла је Тања Ножица, директорка Културног центра Кикинда.

Културни центар једна је од најзначајнијих културних установа у граду са најбогатијим програмом за велики број грађана. У току дана Културни центар прими више од 300 посетилаца.

„Наша установа је данас фирма са највећим бројем корисника у Кикинди, имамо хор, оркестар, певачке групе, ансамбле, многе креативне радионице, балетску школу и забавиште, имамо велики број секција, активности попут манифестација, фестивала и концерата“, додао је Марко Марковљев, уредник културног програма.

Од 2009. године Културни центар носи садашње име, до тада је био Дом омладине. Осим имена, ништа се битно у раду није променило, остали су установа, како кажу, доступна свима од седам до 107 година.

U petak Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici

Преузмите андроид апликацију.