Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Културна станица „Степановићево“ свечано отворена нотама Стефана Миленковића и Камерате (ФОТО/ВИДЕО)

Синоћ је у Степановићеву концертом светског виртуоза на виолини Стефана Миленковића и камерног оркестра Камерата Нови Сад свечано отворена нова Културна станица „Степановићево“.
Фото: Градске инфо

Публика је на отварању новог објекта културе могла да ужива у композицијама Ђузепеа Тартинија, Џорџа Гершвина, Астора Пјацоле и Карла Орфа.

„Задовољство ми је што отварамо још једну културну станицу и то са пројектом „Кармина бурана“ у виђењу Ане Крстајић, наше младе композиторке, и то са Камератом Нови Сад. То је домаћи тј. локални „производ“ који у задње 2 године имали прилике да представимо целом региону“, рекао је раније у току дана Миленковић поводом отварања.

Свечаном отварању присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који је истакао колико је једна културна станица значајна за овај крај.

„На месту некадашњег Дома културе и новосадске Фабрике „Нива“ отворамо ново место за креативно изражавање и окупљање становника свих генерација – Културну станицу „Степановићево“. Укупна вредност изведених радова на реконструкцији овог објекта износила је близу 125 милиона динара са пдв-ом. Културна станица има 923m2, а читав објекат у оквиру којег се налазе Џудо клуб,  Ловачко друштво и Удружење пензионера, заузима 1743m2. Поред радова на реконструкцији, Град је опремио намештајем простор који користи Удружење пензионер“ – изјавио је градоначелник Ђурић.

Културна станица „Степановићево“ је десета у мрежи културних станица, која је покренута као јединствена платформа културних простора у овом делу Европе, у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“.

До сада су отворене културне станице Свилара, Еђшег, Млин, ОПЕНС, Руменка, Буковац, Лиман, Барка, Ковиљ и сада Степановићево.

Šta vas očekuje u okviru „Tamburica festa“? Muzej tamburice i repertoar za sve generacije (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.