Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Културна станица “Ковиљ“ почела са радом – ево шта сте пропустили на отварању (ФОТО)

Данас је званично отворена и почела са радом још једна културна станица која ће Новосађанима омогућити уживање у још већем броју уметничких програма, Културна станица “Ковиљ“.
Фото: Градске инфо

У просторијама културне станице окупио се велики број људи који су уживали у врхунском културно-уметничком програму који су приредили Фолклорни ансамбл “Лаза Костић“ и Музичка радионица “Ковиље“.

Такође, том приликом уручена је и престижна књижевна награда “Стеван Пешић“ која је ове године припала књижевници из Новог Сада, Јулији Капорњаји.

Награду су доделили Градска библиотека у Новом Саду и Савет месне заједнице Ковиљ.
Фото: Градске инфо

Отварању КС “Ковиљ“ присуствовао је заменик градоначелника Игор Црнобарац који је изјавио како је сигуран да ће она постати једно од омиљених места становника овог дела Новог Сада.

“Културне станице су важне јер доприносе децентрализацији културе, односно локалној заједници. Оне кроз своју мрежу омогућавају размену и сарадњу са различитим актерима из ове области“, закључио је Црнобарац.
Фото: Градске инфо

Културна станица “Ковиљ“ налази се преко пута родне куће Лазе Костића, који је најбитнија и најпознатија особа у историји овог сеоцета.

Како и сама улица у којој је културна станица смештена носи назив по њему, тачна адреса новог омиљеног места свих Ковиљчана је: Улица Лазе Костића 113.

Сведоци смо да се у последње време “пуном паром“ ради на децентрализације културе у нашем граду. Због тога је Нови Сад у титуларној години био домаћин за преко 3.000 уметничких програма, како домаћих, тако и уметника из читавог света.
Фото: Градске инфо

Све ово нас је у великој мери подигло на лествици културе, па нескромно можемо да кажемо да смо у потпуности оправдали титулу Европска престоница културе.

Како би се сви програми могли одржати и како Новосађани не би остали ускраћени ни за један једини уметнички перформанс, програм је равномерно распоређен дуж културних станица по читавом граду и његовој околини.
Фото: Градске инфо

Тако смо до сада могли да пратимо програм у културним станицама: “Млин“, “Свилара“, “Еђшег“, “Руменка“, “Буковац“, “Лиман“, “Барка“ и “Караван“, а од сада ћемо моћи и у КС “Ковиљ“.

Радујемо се што је Нови Сад богатији за још једно место са кога ћемо вас извештавати о квалитетним уметничким програмима.
Фото: Градске инфо

Napreduju radovi na izgradnji nadvožnjaka u Partizanskoj ulici (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.