Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Куда овог понедељка? (понедељак, 11. децембар)

Овог понедељак су могући пљускови, најнижа дневна температура ће бити 0 степени, а највиша дневна 10 степени.
Фото: Градске инфо
Ево шта нас данас очекује у Новом Саду:

Позивамо све заинтересоване да присуствују једночасовном догађају “OPEN STUDIO” са Антонелом Дианом.

Фото: Facebook.com/kulturnastanicabarka

Посетиоци ће бити у прилици да сведоче радовима који су још увек у процесу настанка у склопу пројекта резиденције у Културној станици Барка, у Новом Саду.

Поред самих радова биће приказане и фотографије и кратки снимци најновијих пројеката Театра ОМ, у Данској. Антонела је визуелна уметница са пребивалишем у Данској, тренутно ради у Театру ОМ, као сценограф.

Она је директор Scenographic Lab-а. Такође је и један од суоснивача Театра ОМ (1989) за који креирала сценографију и костиме за 28 перформанса и инсталација.

Самосталне изложбе, инсталације и копродукције:

Данска, Италија, Нови Зеланд, Уједињено Краљевство, Тајван, Дубаи, Колумбија, Јордан, Гренланд, Шведска, Шпанија, Србија, Аргентина и Бразил.

Уметница Антонела Диана је у 10 изабраних на конкурсу AIR on the Edge.

Антонела Диана је у оквиру конкурса „AIR on the Edge” међу десет изабраних уметника који ће учествовати у једномесечној међународној резиденцијалној размени између Данске, Финске, Ирске, Холандије и Србије. Уметница из Данске ће боравити месец дана у Србији.

Кроз ове резиденције уметници ће имати прилику да се повежу са организацијама домаћинима, заједницама, природом, наслеђем и културним пејзажима различитих руралних места и градова.

Овај пројекат се фокусира на професионални развој уметника кроз стварање могућности да се ангажују у руралним заједницама и укорењен је у руралним заједницама и градовима на рубовима Европе.

У Српском народном позоришту можете погледати две представе:
  • Представа „Небески одред“ од 19:30 часова
  • Представа „Била једном једна замља“ од 20:30 часова

У Новосадском позоришту можете погледати представу „Антигона – Лепо је када паднеш на мекано“ од 19:00 часова.

Део Подбаре остаје данас без воде.

Због планираних радова на водоводној мрежи без воде ће од 8 до 15 сати бити кварт оивичен улицама Трг Марије Трандафил, Темеринска, Алмашка и Саве Вуковића. Постоји могућност да ће у току радова, уколико за тим буде потребе, блокада водоводне мреже бити продужена и проширена.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од данас привремено се измешта аутобуско стајалиште „Ветерник/Новосадски пут/Соње Маринковић“.

До завршетка радова на рехабилитацији коловоза на Новосадском путу, у делу од Улице Соње Маринковић до Улице Краља Петра I у Ветернику, у функцији ће бити привремено аутобуско стајалиште након раскрснице Новосадски пут – Три багрема (испред паркинга продајног објекта „АМАН“).

Уживајте!

Novi Sad je nekada imao najlepšu robnu kuću u državi (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.