Početna > Srbija
Srbija

Kuba uvek bila uz Srbiju, priznanje za ceo kubanski narod

Ministar spoljnih poslova Kube Bruno Eduardo Rodriges Parilja poručio je danas da srpsko odlikovanje, koje mu je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ne doživljava lično, već kao priznanje celom kubanskom narodu, poručujući da je Kuba uvek bila na strani Srbije.
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

“Primam ovaj Orden sa velikom časti, u ime naroda Kube. Ovo nije priznanje lično meni, niti za moju profesiju, reč je divnom gestu prijateljstva vlade i naroda Sbrije, narodu i vladi Kube”, rekao je Parilja.

Kubanski ministar je istakao da se 1999. godine, kako je naveo je desila „grozna epizoda“ i da međunarodna zajednica ne može da dozvoli da se zaboravi tragedija koju je NATO 1999.godine vodio protiv Srbije.

“Veliki glas komandanta Fidela Kastra, je u tim teškim momentima bio uz vas, kao što je Kuba uvek bila na strani pravde”, rekao je Parilja.

On je naglasio da Kuba, kroz istoriju, čvrsto posvećena miru, nezavisnosti, poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, pravdi, promovisanju dijaloga i saradnje na međunarodnom nivou i poštovanju međunarodnog prava.

“Nakon 120 godina diplomatskih odnosa Kube i Srbije, koji nikada nisu bili prekinuti, želimo da produbimo naše istorijske odnose, koje vezuje naša dva bratska vezuje”, poručio je Parilja, još jednom se zahvalivši na odlikovanju.

Poziv svima na Sajam vina u okviru „Otvorenog Balkana“

Preuzmite android aplikaciju.