Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Крвна група открива шта треба да једете, а шта да избегавате

Исхрана, на основу крвне групе, открива шта треба да једете, а шта избегавате.
Фото: Pixabay/Shutterbug75

На пример, ако имате крвну групу А, требало би да једете више вегетаријанске хране, ако имате крвну групу 0, требало би да једете углавном месо и избегавајте житарице, а ако имате крвну групу Б, онда можете да једете разноврсну храну, као што су млечни производи, који се не препоручују особама са крвном групом А и О.

Исхрана у складу са крвном групом такође вам може помоћи да смршате, а такав план мршављења креирао је др Питер Дадамо, лекар натуропат. Верује да ћете се осећати боље ако једете храну која одговара вашој крвној групи.

Такође, овај лекар верује да ће се храна мање акумулирати у телу у виду масти и да ће особа имати мању вероватноћу здравствених тегоба ако се придржава овог плана.

Доктор верује да је крвна група еволутивни маркер, који указује која је храна најбоља за ваше тело, а која може да му нашкоди. Такође, препоручује се да људи конзумирају више свеже природне хране и избегавају прерађену храну. Не треба јести чоколаду, пити кафу и алкохол, истиче он.

Крвна група А

Према речима др Дадама, особе са крвном групом А треба да једу поврће, воће, житарице, пасуљ, махунарке, орашасте плодове и семенке. Када је реч о намирницама које треба да избегавају особе са крвном групом А, то су млечни производи, месо, риба, живина, јаја и прерађена храна. Штавише, овај лекар препоручује различите вежбе за особе са различитим крвним групама. Тако он наводи да особе са крвном групом А треба да се баве јогом, голфом и сличним спортовима.

Крвна група Б

Људи са крвном групом Б треба да једу поврће, воће, житарице, пасуљ, махунарке, месо, живину, рибу, јаја и млечне производе. Они са овом крвном групом треба да избегавају орашасте плодове, семенке и прерађену храну. Када је реч о вежбању, особе са крвном групом Б треба да се баве активностима умереног интензитета, попут шетње, планинарења и тениса.

Крвна група АБ Људи са крвном групом АБ могу да једу храну сличну оној коју једу људи са крвном групом А и Б, али лекар наводи да је веганска исхрана најбоља за њих. Препоручује се да избегавају прерађену храну. Особама са крвном групом АБ др Дадамо препоручује вежбе за смирење и вежбе за тело умереног интензитета.

Крвна група 0

Исхрана особа са крвном групом 0 треба да садржи месо, живину, рибу и маслиново уље, али постоје одређена ограничења у конзумирању одређеног поврћа, орашастих плодова, семена и јаја. Људи са крвном групом 0 треба да избегавају млечне производе, житарице, хлеб, тестенину, пиринач, пасуљ и прерађену храну. Људима са овом крвном групом препоручују се енергичне вежбе, попут трчања. Треба нагласити да досадашње студије нису показале да овакав план исхране подстиче губитак килограма, али с обзиром на то да је реч о строгим смерницама, наводе да онима који се придржавају овог плана можда недостају неки нутријенти. С друге стране, др Дадамо препоручује узимање одређених суплемената, како би човек могао да испуни све своје нутритивне потребе.

Преузмите андроид апликацију.