Početna > Život i stil
Život i stil

Krem supa od bundeve je jednostavna, zdrava i idealna za uživanje u jesenjem godišnjem dobu

Jesen nam donosi mnogo sezonskog voća, a među njima je i neizostavna bundeva, koja se može pripremiti na razne načine.
Foto: Pixabay/RitaE

Krem supa od bundeve je jednostavan, ali izuzetno ukusan recept koji će vas zagrejati u hladnijim danima.

Pored toga, bundeva ima veoma nisku kalorijsku vrednost, gde ima oko 30 kalorija na 100 grama, a istovremeno je i veoma hranljiva namirnica.

Sastojci će vam trebati:
  • 1 kg bundeve
  • 1 veliki luk
  • 1 velika šargarepa
  • 2 krompira
  • 1 litar biljnog temeljca
  • 200 ml kreme za kuvanje
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
Priprema:

Ogulite luk i izvadite semenke i isecite na kockice. Ne bacajte semenke jer ih uvek možete propržiti i poslužiti uz supu. Na malo maslinovog ulja u tiganju propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu i krompir isečen na sitne komade i pržite nekoliko minuta. Kada povrće malo omekša dodajte kockice bundeve i sve podlijte povrtnim temeljcem ili vodom. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da se kuva na srednjoj vatri dok tikva i ostalo povrće ne omekšaju, oko 20-25 minuta. Kada je povrće skuvano, izmiksajte smesu iz tiganja ručnim mikserom dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Ako nemate ručni mikser, sve možete prebaciti u blender. Na kraju dodajte kremu za kuvanje, pa kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Prilikom serviranja u čorbu možete dodati i različite semenke. Krem supa od bundeve je jednostavna, zdrava i idealna za uživanje u jesenjem godišnjem dobu i bogatom ukusu ovog jela.

Super kul način spremanja kokica koji morate da probate!

 

Preuzmite android aplikaciju.