Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Кратка балада једног сусрета на новосадском тротоару

Ово је кратка балада једног суграђанина које је сасвим случајно стао на псећи „отпадни експонат“ на тротоару.
Фото: Градске инфо

Драги, о најмилији Новосађани, пазите шта остављате за својим љубимцем, јер врло лако може да се деси да неко ту „нагазну мину“, несмотрено размаже по тротоару или још горе унесе у кола или кућу.

Знате како кажу кад вас птица „покаки“, то значи срећа или неки добитак (засигурно добитак нервног слома), a како се онда афирмативно каже када угазимо у измет нечијег пса на тротоару или травњаку?

Ако посматрате то са неке позитивне стране, можда нећете бити омиљена особа људима на послу, али ћете сигурно у градском превозу имати слободно место јер ће вас сви избегавати у кругу од три метра.

Обично се то и деси када нам није дан и кад је то просто још једна трешњица на врху те торте лоших ствари који су се десиле, нпр. у уторак.
Фото: UnSplash/Matt Seymour

Мислите у себи како сте у стилу атлетичара, успешним скоком удаљ, од јутрос прескочили неколико „обележених територија“.

Али некако, увек се деси да се баш на тај баксузни дан, саставе ђон ципеле „несретника“ и обилата „нагазна мина“ која као да стрпљиво чека на тај „rendez-vous

У том тренутку, (између псовки), питања је много од оног основног, зашто побогу власници не купе за својим псом и не носе било какве кесе за отпад, до оног чувеног питања под чијом је ингеренцијом кажњавање непоштовања тих ствари?

О чему мисле ти власници када тек тако на стази оставе један такав експонат браон боје? Да ли то значи да сви остали пролазници треба да се „диве“ величини и боји, јер је то знак да је љубимац здрав?
Фото: Градске инфо

Многи би рекли: „па гледај куда идеш“, али зашто се тако нешто уопште налази на месту где људи пролазе или још горе на месту где се деца играју?

Зар је потребно баш да дође до „лупања по џепу“ да би се створила свест о сакупљању измета у врећице и кесе, ипак је у питању елементарно кућно васпитање.

Џаба све приче и подизање свести ако се тако нешто дешава наочиглед пролазника који увек испадну као особе које имају нешто против кућних животиња.

Још ако духовито добаците: „Господине или госпођо, да ли је ово Вама испало“? Прекоран поглед је нешто минимално што може да вам се упути.
Фото: Градске инфо

Зато је важно напоменути, да је гајити, чувати и пазити кућног љубимца нешто лепо и племенито, али да поред тога што брига о другом живом бићу носи много лепих ствари, носи и одговорности.

Хајде да разговарамо мало и о том бонтону, да понети кесу са собом и покупити за својим псом није ништа страшно, нити тешко, а одузима свега неколико секунди времена, од кад покупите измет до бацања истог у прву следећу канту.
Фото: Градске инфо

Koliko je teško međusobno podeliti Novosađane na “ove“ ili “one“?

Преузмите андроид апликацију.