Почетна > Србија
Србија

Кошарац: Политичари из Сарајева спречавају гасовод Република Српска-Србија

Министар спољне трговине и економских односа у Савету министара БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је Сарајево фрустрирано амбициозним и реалним плановима Републике Српске (РС), због чега користи сваку прилику да заустави њен развој, па сада спречава и изградњу гасовода.
гасовод
Фото:WikimediaCommons/Julian Nyča

Он је, коментаришући одбијање министара из редова Бошњака да гласају за изградњу гасовода “Нова источна конекција Србија-БиХ”, истакао да су такво политикантство и политичке предрасуде усмерене против било какве сарадње Српске и Србије.

“Данас када је веома важно обезбедити енергенте за грађане и привреду и када се боримо да на адекватан начин дефинишемо политике, имамо политички комплекс из Сарајева према Републици Српској и Милораду Додику који има визију”, рекао је Кошарац за Политику.

Он је навео да политичко Сарајево и део Федерације БиХ у континуитету показују политичку незрелост и имају потребу да се обрачунавају са Српском и њеним важним интересима.

“Спремни су понекад то радити и на штету ФБиХ, само да би осујетили напоре Српске, укључујући оне које она чини у вези са енергетском стабилношћу, тренутно изузетно значајне на глобалном нивоу”, додао је Кошарац.

Како је наведено, на последњој седници Савета министара БиХ министри бошњачке националности гласали против нацрта основа за вођење преговора о закључивању споразума БиХ и Србије и БиХ и Хрватске о изградњи гасовода из та два правца.

Sutra konstitutivna sednica 11. saziva NSRS

Преузмите андроид апликацију.