Почетна > Србија
Србија

Сутра конститутивна седница 11. сазива НСРС

Конститутивна седница новог, 11. сазива Народне скупштине Републике Српске биће одржана сутра, када ће заклетве положити нови посланици, новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић.
седница
Фото: Градске инфо

Из Народне скупштине је саопштено да су представници СНСД-а, СДС-а, ПДП-а, СП-а, ДЕМОС-а, УС, Листе „За правду и ред“, ДНС-а, НПС-а, СПС-а и „Покрета за државу“ на састанку усвојили предлог дневног реда прве (конститутивне) седнице са 12 тачака.

Сутрашњим полагањем заклетве српског члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић у Парламенту Српске, шаље се јасна порука да је Српска на првом месту, рекао је Милош Лукић, члан Главног одбора СНСД-а, гостујући у јутарњем програму РТРС.

„Седница треба да буде свечана. Ово је континуитет власти, али и стабилности Републике Српске, у наредне четири године верујем да ћемо видети Српску јачу, просперитетнију и бољу. Седница ће бити у фокусу не само домаће, већ и регионалне јавности, јер се завршава четверогодишњи циклус, и креће у нови“, навео је Лукић.

Delegacija Skupštine AP Vojvodine u Banjaluci

Преузмите андроид апликацију.