Почетна > Србија
Србија

Коридор 10 најбезбеднији пут у Европи, већи ангажман полиције

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је Коридор 10 и даље један од најбезбеднијих путева у Европи и додао да свако ко прође кроз Србију мора да се осећа сигурно и безбедно, а да ће српска полиција појачаним и превентивним присуством пружити свим путницима максималну заштиту.
Фото: Танјуг/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Вулин је обишао дежурну патролу полиције на одморишту Бегаљичко брдо и упознао се са активностима из Плана безбедносне заштите лица и имовине на путним правцима Коридора 10 за туристичку сезону за ову годину.

“Пред почетак туристичке сезоне и летњих одмора, појачане су мере и активности полиције на одмориштима у склопу бензинских станица и угоститељских објеката, на паркиралиштима и наплатним станицама на Коридору 10, а интензивиране су и граничне провере на граничним прелазима на Коридору 10“, рекао је Вулин, наводи се у саопштењу МУП-а.

Додао је да ће полицијски службеници током туристичке сезоне континуирано обилазити локације које се користе за одмор путника у циљу спречавања и откривања кривичних дела и прекршаја над страним и домаћим држављанима.

Вулин је истакао да ће, поред саобраћајне полиције, надзор саобраћаја вршити и припадници Хеликоптерске јединице у сарадњи са свим линијама рада, док ће са представницима Агенције за безбедност саобраћаја бити реализоване бројне превентивне активности како би, каже, возачи били упознати са ризицима настанка саобраћајних незгода као последице умора возача.

Најавио је и да ће са ЈП „Путеви Србије“ бити организовано информисање страних држављана.

Министар је казао да је прошле године током летње туристичке сезоне број кривичних дела на паркинг просторима бензинских пумпи, угоститељских објеката и паркиралишта на путним правцима Коридора 10 смањен за 40 одсто и да није било извршења најтежих кривичних дела против живота и тела, односно против имовине.

“Остваривањем повољнијег стања безбедности на Коридору 10 током 2021. године, у односу на ранији период, постигнутим бољим резултатима рада полиције, повећан је степен личне и имовинске сигурности грађана Србије и страних држављана који долазе у Србију или пролазе кроз нашу земљу“, рекао је Вулин.

Нагласио је да је Коридор 10 и даље најбезбеднији путни правац у Европи и изразио очекивање да ће се такав тренд и наставити током предстојеће летње туристичке сезоне.

“Србија је безбедна земља, Коридор 10 је најбезбеднији европски пут. Наставићемо да вршимо појачано ангажовање полицијских службеника на Коридору 10, као и на свим другим саобраћајницама у нашој земљи. Свако ко борави или пролази кроз Србију мора да се осећа сигурно и безбедно“, поручио је министар.

Дежурну патролу полиције на одморишту Бегаљичко брдо обишли су и вршилац дужности директора полиције Драган Васиљевић, начелник УКП Богдан Пушић, начелник Управе полиције Дејан Бојовић и начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

Balkan prioritet u spoljnoj politici Turske

Преузмите андроид апликацију.