Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Конзумирање кафе доводи до лакше и импулсивније куповине

Занимљива научна студија истраживача са Флориде показала је како испијање кофеинских напитака утиче на повећану потрошњу купаца, преносе амерички медији.
Фото: Pexels/Elle Hughes

Научници су испитивали какво дејство имају кафа и други напици богати кофеином и дошли до занимљивих података да је њихово испијање повезано са лакшом куповином.

Наиме, у студији се наводи да испијање кафе утиче на импулсивнију куповину јер је познато да је кафа јак стимуланс, који је поред тога лако доступан.

Занимљиво је да ово највише утиче на куповину „лепих“ производа, као што су мирисне свеће, масажери, декоративни предмети… што се објашњава тиме да испијање кафе доводи људе у стање опуштања.

Истраживачи мисле да унос кофеина има овај ефекат на понашање потрошача јер појачава узбуђење, које се доживљава као стање активације и будности и може да варира од екстремне поспаности до екстремног узбуђења.

Приликом веће будности, након испијања енергетских напитака, потрошачи имају бољу перцепцију приликом посматрања карактеристика производа што доводи до бољег запажања, а затим и куповине.

Kako da izvučete najviše iz letnjih sniženja – Koji dan je najbolji za kupovinu

Преузмите андроид апликацију.