Почетна > Бизнис
Бизнис

Конференција о интернет безбедности 15. новембра у Београду

Група мрежних оператора Србије (RSNOG – RS Network Operators Group) организује Осму RSNOG конференцију 15. новембра у хотелу Краун плаза у Београду, на којој ће домаћи и инострани стручњаци поделити своја искуства и предлоге како да интернет буде буде бржи, поузданији и безбеднији.
Фото: Unsplash/Kevin Ku

Како се наводи на сајту организатора, први блок биће посвећен презентацијама, а наш познати ИТ стручњак Бошко Радивојевић ће говорити о томе шта је FinOps и шта инжењери треба да знају о томе.

Бесплатно решење за одбрану од DDoS напада (UTRS) ће како је најављено представити Џон Браун из Team Cymru – глобалног лидера у области сајбер безбедности.

Горан Славић из компаније NCR говориће о софтверски дефинисаним мрежама, а испред организације RIPE NCH Наташа Мојсиловић представиће новости од значаја за заједницу мрежних оператора у региону.

Други блок ће, како наводе, бити посвећен дискусији о стању информационе безбедности у Србији.

Сесију ће водити Дуња Мајсторовић из Сиеменс Енергy, а у дискусији ће учествовати представници оператора А1, националног CERT-а Републичке агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, Фондације RNIDS, FIN-CSIRT Удружења банака Србије, као и компанија Unicom Telecom и Nova Defense.

Након тога, биће одржан округли сто оператора са темом развоја портфолија дигиталних услуга, а у овој сесији учествоваће представници Телекома Србија, Yettel, А1 и ICT Hub.

На крају конференције биће одржан традиционални наградни RSNOG квиз о познавању интернет умрежавања, информационе безбедности и цyбер културе, а ове године, победника квиза ооцекује тродневни боравак у вили на Златибору – награда коју је обезбедио спонзор квиза, Serbian Open Exchange (SOX).

Учешће на конференцији је бесплатно, а биће омогућено и праћење онлине преноса. Регистрација је обавезна на сајту rsnog.rs.

Организатор догађаја – Група мрежних оператора Србије (RSNOG) је неформална заједница домаћих мрежних стручњака, окупљена око заједничког интереса побољшања квалитета, перформанси, стабилности и сигурности интернет мрежа и услуга у Србији.

Покровитељи конференције су Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), Unicom Telecom и Serbian Open Exchange, уз подршку RIPE NCH, ISOC и Team Cymry.

Vinari Otvorenog Balkana na sajmu u Veroni aprila 2023. godine

 

Преузмите андроид апликацију.