Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Концерт „Вече хероина“ вечерас у Културној станици Свилара од 20.00 часова

Модеран пројекат „Вече Хероина”, у истоименом називу програмског лука Хероине, представља упознавање шире јавности са класичном музиком на иновативан начин, коју ћемо моћи да доживимо 20. маја у Културној станици Свилара и 22. маја у Културној станици Еђшег.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

Организаторка пројекта, уметница Слободанка-Боба Стевић је позната инфлуенсерка на Инстаграму и оснивач концепта „Бо Инсиде”.

Пројекат под именом „Вече хероина” представља прожимање њеног рада на интернету и уметничког рада. Пројекат је посвећен женама и конципиран као вече класичне камерне музике на неуобичајен начин.

„Трио Нови Сад” чине три истакнуте новосадске уметнице Ксенија Мијатовић Кором (флаута), Вероника Антуновић (обоа) и Слободанка Стевић (клавир). Заједничка љубав према камерном музицирању их је подстакла да 2013. године оформе овај камерни састав, и од тог периода одржале су низ концерата у Србији (Нови Сад), али и у иностранству. Посебно се издвајају концертне турнеје по северној Италији 2016. године (Удине, Падова), 2017. године (Удине, Малборгхетто) и 2019. године (Венеција). Репертоар овог камерног сасатава обухвата дела из различитих стилских епоха, са посебним акцентом на оригинално писана дела за овај ансамбл.

Улаз на концерте је бесплатан.

 

Koncert „Nova srpska muzika za harmoniku“ u SNP-u