Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Концерт „Нова српска музика за хармонику“ у СНП-у

Концерт под називом „Нова српска музика за хармонику“ одиграће се сутра, 20. маја са почетком у 20.22 часова на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Фото: PrtSc/Facebook/Eufonija

Реч је о концерту у оквиру ког се већ седму годину заредом премијерно представљају дела домаћих аутора за хармонику и који је у склопу фестивала „Еуфонија“.

Овогодишњи фестивал биће одржан у партнерству са Европском престоницом културе, у склопу кластера Матице, програмског лука Хероине и посвећен је промоцији жена у уметности које су својом енергијом и ангажованошћу стварале историју хармонике у уметничкој музици 20. и 21. века.

“Како се хармоника доживљава још увек као мушки инструмент, програмом који у први план истиче жене уметнице, акордеонисткиње, композиторке, идеја нам је да подржимо и оснажимо све оне младе уметнице на хармоници које се у свом школовању и уметничком раду боре са наметнутим стереотипима. Чини ми се да је ово правац којим ћемо наставити и следеће године“, напомиње директорка Фестивала Драгана Кузмановић.


„Gradske info“ i Pozorište mladih vam poklanjaju dve karte!

Преузмите андроид апликацију.