Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Коначно је стигао петак! А петком зна се, провод, журке, лепота и уметност! (петак, 3. фебруар)

Дуго очекивани петак је ту! Дан за сумирање свих утисака од претходне недеље, дан када можемо да одахнемо и направимо планове за викенд. Позовите пријатеље на пиће вечерас, идите у провод, погледајте неки од филмова у биоскопу, неку од представа и уживајте ако сутра не морате рано да устанете.
Фото: Градске инфо

Истражили смо за вас шта вас све данас очекује у нашем граду.

Данашња температура ће се кретати од нула до осам степени, облачно време и могућа је киша у току дана.

У оквиру пратећег програма изложбе Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности у 19.00 сати у Галерији Матице српске одржаће се предавање „Дакле, Ви сте тај Урош Предић“ Оливере Скоко, историчарке уметности и кустоскиње Народног музеја Зрењанин у ком се налази Легат Уроша Предића.

Фото: Градске инфо

Након серије популарних предавања и јавних наступа Горан Шарић долази у Нови Сад на јавну трибину. Тема предавање је најинтригантнија књига из Светог Писма, Откривење Јованово или Апокалипса.
Горан је на свом путовању обишао места где су се а налазиле цркве у Малој Азији а којима Исус пише на самом почетку књиге Откривења.
Шта је тамо пронађено? Какве су поруке црквама? Колико су ондашње поруке актуелне у данашњем времену?
Све то, али и још много занимљивих ствари можете чути у овом ексклузивном предавању које ће трајати 120 минута. Предавање ће се одржати у Амфитеатару СПЕНС-а у 19:00 часова.

Фото: Градске инфо

У Српском народном позоришту можете погледати представу Јованча на путу око света од 19:30 часова.

На сцени Новосадског позоришта од 19:00 часова можете погледати представу Ана Карењина.

У комедији „Лутка“ аутора чувеног Мира Гаврана, мушкарац, кога је девојка оставила после седмогодишње везе, почиње да живи са женом-лутком која је најсавршенији андроид-робот произведен у лабораторији са намером да усрећи мушкарце.
Лутку је научница конструисала убрзо након брачног бродолома, па је свој критички поглед на мушкарце пренела у њу. Кроз комичне ситуације, због њеног уграђеног погледа на свет, лутка и мушкарац ће се срести са мноштвом нелогичности у животу људи супротног пола. Представу можете погледати од 19:30 часова у Радничком дому Светозар Марковић.

Фото: Смирнати

„Код Брке“ вас очекује бенд Булевар од 21:00 час.

„Шазам бенд“ наступа од 21:00 час у  Пупин бару.

У Герили окупљају се вама већ позната имена: El Wise, Lock’d, Jutro, RetroHitList i Told Ya! (Изување) како би направили хуманитарну журку за малог дечака Милоша (1420 на 3030).

Старт журке је 21:00 час, до 2:00 се ђуска, цена улазнице је 300 динара. Уколико сматрате да је мало – биће истакнута и кутија за добротворне прилоге. Хајде да заједно помогнемо Милошу да има своје детињство. Обавезно свратите до Гериле!

Ако сте обожавали музику из 2000. онда правац Ђардино вечерас. Журка „Friday: 2000s“ је од 22:00 часа спремна.

Insxreal tribute аустралијског култног бенда Insx и Soulspoace – Јamiroquai real tribute бенд наступиће у СКЦНС Фабрици вечерас.

Улазнице ће моћи да се купе на билетарници Фабрике и данас, по цени од 500 динара.

Концерт почиње у 22:оо часа, а билетарница ће бити отворена од 21:00 час.

Фото: Градске инфо

У организацији Јавног предузећа ,,Спортски и пословни центар Војводина“ и Удружења сликара наиве из Уздина у 18 сати у галерији ,,Мацут” биће отворена изложба радова чланова овог Удружења.

Фото: Wikimediacommons/Ewelina Neska
У оквиру циклуса предавања поводом Дана града у 18:00 часова  у Галерији Прометеј (Светозара Милетића 16), одржаће се предавање „Нови Сад на Дунаву“.

О овој теми говориће: др Гордана Петковић и Зоран Колунџија

Фото:PrtSc/Prometej.rs

Уживајте!

Zajednički koncert bendova „Gift“ i „Stevans“ u SKCNS Fabrici

Преузмите андроид апликацију.