Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Заједнички концерт бендова „Gift“ и „Stevans“ у СКЦНС Фабрици

Швајцарски бенд „Stevans“ и новосадски бенд „Gift“ наступиће на заједничком концерту у СКЦНС Фабрици, у суботу, 11. фебруара од 21 час.
Фото: Промо
Улазнице, по цени од 500 динара, моћи ће да се купе на дан концерта, на билетарници Фабрике, која ће бити отворена од 20 часова.

„Stevans“ ће овом приликом први пут наступити у Србији али ово није њихов први сусрет са нашом земљом.

Наиме, фронтмен бенда, Иван Франел и његов брат рођени су у Београду, а родитељи су им дали друга имена: Миленко и Стеван.

Бенд „Stevans“ је фузија Европе и Америке. За 4 албума, овај европски поп бенд успео је да остави трага на музичкој сцени, између осталог свирајући пре бендова Coldplay, Deep Purple и Snow Patrol.

Наступали су широм света на неким од најпрестижнијих бина и фестивала у Лондону, Њујорку, Паризу, Вијетнаму, Кини, Јужној Америци, а у Швајцарској су били део Палео фестивала као и „Montreux Jazz“ Фестивала.

„Свираћемо вам одличне песме које су комбинација модерног инди рока са озбиљном дозом диско звука осамдесетих, а које заједно чине „кечи“ сyнтх-поп звук који подиже атмосферу! Заплесаћеш са нама!“, поручују момци из бенда „Stevans“.

У већини својих инкарнација „Gift“ нас је навикао на Британију, на атмосферу златних година рокенрола и електро попа по клубовима Лондона, Манчестера или Бирмингена.
Фото: Промо

И овај пут ће нам представити своје стваралаштво које настаје под утицајем декада те енглеске музичке сцене, али исто тако и под утицајем локалног урбаног живота, живота у изласку и свих социолошких и љубавних недоумица са којима се суочавамо у свакодневном животу у Новом Саду и Србији.

Акценат ће бити на надавно издатом албуму “У сенци града”, старим и новим хитовима попут „Mon Amour“, „Никад мејнстрим“, као и „Хаос“ са којим су се пласирали прошле године у велико финале Песме за Евровизију!

Такође овом приликом „Gift“ ће са поносом представити и свој најновији хит – „Либерта“, са којим ће и ове године учествовати на „Песми за Евровизију 2023“.

Ruski post-pank bend Ploho 16. februara u SKCNS Fabrici

Преузмите андроид апликацију.