Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанију Јунајтед ерлајнс проблеми Боинга коштали 200 милиона долара

Америчка авио-компанија „Јунајтед ерлајнс“ саопштила је данас како је имала неочекиване трошкове због проблема са квалитетом Боингових авиона.
Фото: Pixabay/TobiasRehbein

Компанија је претрпела штету од 200 милиона долара у првом кварталу, након што је Федерална управа за ваздухопловство (ФАА) приземљила Боингове моделе „737 Макс 9“ како би их ставила под контролу због питања безбедности авиона, пренео је Би-Би-Си.

Медиј подсећа да је ФАА одредила тронеддељно призмељење након инцидента 5. јануара у вези са отпадањем врата током лета једног од Боингових авиона у власништву компаније Аљаска ерлајнс.

„Јунајтед ерлајнс“ није прецизирао да ли очекује од Боинга надокнаду трошкова због немогућности коришћења својих авиона „737 Макс 9“, током периода приземљења након поменутог инцидента.

Боингови авиони чине око 80 одсто флоте америчке авио-компаније са седиштем у Чикагу, од чега 86 млазњака „737 Макс 9“, што је самим тим утицало на профит „Јунајтеда“.

Та фирма је била оптерећена и низом других инцидената, као што су ненадано паљење мотора авиона и отпадање точкова, проблеми који су добили повећану пажњу након проблема Боинга, напомиње Би-Би-Си.

Генерални директор „Јунајтеда“ Скот Кирби због тога се обратио клијентима како би их уверио да ће авио-компанија сама ставити већи фокус на безбедност својих запослених.

Поред тога и ФАА је саопштила да ставља „Јунајтед“ у режим појачаног надзора.

Dunav osiguranje: Popusti na osiguranje motornih vozila do kraja aprila!

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке