Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанија Мета кажњена са 390 милиона евра због кршења правила ЕУ

Компанија Мета кажњена је са 390 милиона евра због кршења правила ЕУ о личним подацима, саопштила је данас Ирска комисија за заштиту података (ДПЦ) наводећи да је Мета на незаконит начин тражила дозволу да користи личне податке за рекламе на Фејсбуку и Инстаграму.
Фото: WikimediaCommons/Nokia621

С обзиром да Фејсбук и Инстаграм имају своја европска седишта у Ирској ДПЦ има водећу улогу у усклађености са законима ЕУ о личним подацима.

Компанија Мета, која поседује платформе Фејсбук и Инстаграм, има три месеца да промени начин на који добија и користи податке за циљане огласе, преноси Би-Би-Си.

Из седишта компаније је стигла ракција у којој се каже да су у Мета „разочарани“ и намеравају да уложе жалбу, истичући да одлука ДПЦ не спречава персонализовано оглашавање на платформама.

Европски регулатор је сасопштио да Фејсбук и Инстаграм не могу да приморају своје кориснике на пристанак под претњом искључења са платформи.

Организације које се баве заштитом приватности оцењују да је ова одлука велика победа јер ће Мета морати да пружи корисницима прави избор о томе како ће се њихови лични подаци користити за циљано онлајн-рекламирање.

Zdrav život uz Huawei Watch GT 3 SE

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке