Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанија H&М потпуно прекида пословање у Русији

Други највећи модни трговачки ланац, компанија H&М, саопштиа је данас да је одлучила да потпуно прекине пословање у Русији, придруживши се растућој листи страних предузећа која напуштају ту земљу.
Фото: Unsplash/Fernand De Canne

Овај мултинационални бренд је суспендовао пословне активности у Русији почетком марта, након напада Москве на Украјину. Русија је била шесто највеће тржиште Х&М-а, на којем је компанија повећавала број продавница док их је на многим другим тржиштима смањивала, преноси Ројтерс.

„Након пажљивог разматрања, установили смо да је, с обзиром на тренутну ситуацију, немогуће да наставимо пословање у Русији“, навела је у саопштењу главна извршна директорка Хелена Хелмерсон.

Из компаније су додали да намеравају да продавнице у Русији привремено поново отворе на ограничени временски период, како би продали преостале залихе робе.

Процењује се да ће потпуно затварање коштати H&М око 2,0 милијарде шведских круна (191,3 милиона долара). Целокупан износ ће бити укључен као једнократни трошак у пословни извештај за трећи квартал.

 

Преузмите андроид апликацију.