Почетна > Бизнис
Бизнис

Комапнија Тесла представила нову верзију аутомобила Модел 3 на кинеском тржишту

Компанија Тесла представила је данас нову верзију свог електричног аутомобила Модел 3 на кинеском тржишту.
Фото: Танјуг/AP Photo/David Zalubowski

Како се наводи у саопштењу компаније, унапређени Модел 3 има бољи акустични систем, удобнији ентеријер и додатне ербегове, а на сликама спољног дела аутомобила се види да аутомобил има и углађенији предњи део и нове фарове, преноси Ројтерс.

Стандардна верзија аутомобила има домет вожње од 606 километара, што је за око девет одсто више него домет основног Модела 3 у Кини.

Тесла није дала никакве детаље о батеријама за нови Модел 3, али особа која је упозната са ситуацијом је рекла да је у питању иста ЛФП батерија која коришћена у основној верзији.

Већи домет нове верзије Модела 3 је последица смањења тежине аутомобила и побољшања његових карактеристика тако да пружа мањи отпор ветру током вожње, додао је исти извор.

Почетна цена возила, које ће имати премијеру на сутрашњем сајму аутомобила у Пекингу, биће за 12 одсто већа него што је цена основне верзије Модела 3.

Кина је највеће светско тржиште електричних аутомобила и друго највеће за Теслу после САД, а ово је први пут да је америчка компанија представила нови модел свог возила у Кини пре него што је то учинила у САД.

У Кини се Тесла суочава са снажном конкуренцијом на тржишту коју предводи кинески БYД.

Компанија Тесла је рекла да ће представити ово возило на сајму аутомобила у Минхену, а за сада се не зна када ће се побољшани Модел 3 појавити на тржишту у САД.

Srednji kurs evra 117,2061 dinara

Преузмите андроид апликацију.