Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će biti ukusnije, izdašnije i bolje.
Palačinke uopšte nisu teške za pripremu i potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, eventualno veština prevrtanja palačinki u tiganju.
To je ono što većina ljudi misli. Nisu bitni sastojci, ako tako razmišljate bićete iznenađeni kakav je dogovor!
Međutim, nije sve tako jednostavno i često se dešava da smesa za palačinke nije dobra i jednostavno ne funkcioniše. Pored toga, jedan od najčešćih problema je taj što palačinke ne ispadnu prozračne i meke.
Ali koja je poenta i kako da napravite savršeno testo za palačinke?
Najvažnije je voditi računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojaka, kao što su, na primer, jaja.
Koliko jaja treba dodati u testo za palačinke?
Oni koji su početnici u kuvanju uglavnom misle da što više jaja u smesi, to će smesa biti bolja. Međutim, ovo će zapravo samo pokvariti ukus i palačinke će na kraju biti gumene.
Dakle, ako u 500 mililitra mleka stavite 3-4 jaja, to je previše, dok je jedno jaje premalo. I sada se verovatno pitate kako da znate koliko jaja treba da stavite?
Na svakih 500 ml mleka stavite dva jajeta i to je idealna količina. Ovaj odnos će obezbediti pripremu najboljih palačinki. Na šta još treba obratiti pažnju?
Ako želite meke i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu. Na primer, ako koristite dva jajeta i pola litra mleka, onda dodajte 300 grama brašna.
Obavezno prosejte brašno, a idealno bi bilo da to uradite nekoliko puta.
Preuzmite android aplikaciju.