Kuvana jaja, ofarbana veštačkim ili prirodnim bojama ili ukrašena na tradicionalan način, neizostavni su deo trpeze za Uskrs.
Da bi se obezbedilo bezbrižno uživanje u prazničnim poslasticama, važno je znati kako pravilno postupati sa hranom prilikom pripreme jela, a posebno prilikom ukrašavanja i jedenja jaja.
Za početak, preporučuje se upotreba jaja iz pouzdanog i bezbednog izvora, tržnih centara, poznatih proizvođača i trgovaca na pijacama ili iz sopstvenog uzgoja.
Koliko dugo kuvana jaja mogu da se čuvaju u frižideru?
Jaja koja su obojena bojama koje su deklarisane kao jestiva mogu da se konzumiraju. Šarena, kao i kuvana jaja ili ona kuvana sa šunkom, čuvaju se u frižideru.
Ako im ljuska nije oštećena, mogu se čuvati u frižideru do konzumacije i duže od nedelju dana.
Ako imaju oštećenu ljusku ili su bez ljuske, poželjno je da ih pojedete u roku od 1-2 dana, pri čemu se čuvaju u frižideru.
U slučaju kupovine već kuvanih/farbanih jaja u prodavnici, treba se pridržavati uputstava proizvođača kako i kada ih čuvati. Tvrdo kuvano jaje bez ljuske može se čuvati u frižideru 1-2 dana.
Uvek važi pravilo, ako su kuvana jaja promenila miris, boju (koja ne dolazi od boja za jaja) i konzistenciju – nisu za konzumaciju.
Bela jaja duplo skuplja od redovnih! Izbelite sami jaja ovog Uskrsa u par koraka
Preuzmite android aplikaciju.