Da li usled užurbanog života tokom radne nedelje, obroke spremate vikendima?
Ovo je odlična praksa koja štedi vreme radnim danima, a pomaže nam da se hranimo zdravo.
Pravilno čuvanje hrane
Pitanje koje se nameće jeste kako da svu tu različitu hranu čuvamo, a da ostane dobra i sveža?
Jela kao što su testenine, zelene salate, činije sa pirinčem i obroci prženi u tiganju mogu da traju i do četiri dana u frižideru.
Ako planirate da uživate u toj hrani nakon četiri dana, zamrznite ih i odmrznite ujutro kada planirate da ih pojedete.
Supe i variva traju do pet dana u frižideru i najlakši su obroci za zamrzavanje i podgrevanje. Peciva poput mafina i kolačića mogu da izdrže do sedam dana u frižideru, a u zamrzivaču do tri meseca.
Kada pripremate obroke, važno je da znate pravilan način čuvanja obroka i najbolje metode za njihovo podgrevanje. Kada pripremate svoje obroke, uverite se da su namirnice poput mesa kuvane pre nego što ih odložite u frižider.
Kada ste u nedoumici u vezi sa trajanjem određenog obroka uvek imajte u glavi četiri dana, više od toga je rizično.
Da li znate koje je moćno voće idealno za visoke temperature?
Preuzmite android aplikaciju.