Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Kолико често треба да мењате четкe у тоалету?

Иако, већина нас заборавља на тоалетну четку и никада је не мења, стручњаци кажу да би требало да је мењамо чешће него што мислимо јер је она преносилац болести.
Фото: Pixabay/Licht-aus

Покушајте да се сетите када сте последњи пут променили четку за тоалет.

Већина нас се вероватно ни не сећа, али стручњаци кажу да би требало да га мењате најмање сваких девет месеци да бисте спречили ширење клица. Зато када следећи пут будете чистили тоалет, размислите о бактеријама које вребају око вас.

Не схватамо колико често морамо да мењамо ствари у свом дому са хигијенске тачке гледишта. Ако ствари изгледају чисто, једноставно их остављамо. Међутим, постоји реална опасност ако не замените неке од ствари, као што је четка за тоалет, јер бактерије које се задржавају могу да изазову широк спектар здравствених проблема.

Прљава четка не само да неће добро очистити ваш тоалет, већ вам може пренети разне болести.

Aко неко у вашем домаћинству има гастроинтестиналну болест, четка постаје „заразни материјал“ и треба је бацити у смеће.

Имајте на уму да четка за тоалет не само да садржи бактерије из тоалетне воде, већ може да зароби измет или тоалет папир, што је нехигијенско и нездраво. Смернице препоручују бацање пластичних четака које су промениле боју, имају савијена влакна или имају мирис након чишћења.

Поред тога, требало би да дезинфикујете главу четке након сваке употребе или најмање једном недељно.

Четке треба редовно прати и дезинфиковати, а на сваких пар месеци треба купити нову јер на дну сваког држача четке за тоалет је вода пуна бактерија непријатног мириса.

Pet načina da uspešno kombinujete različite stilove u dekoraciji svog doma

 

Преузмите андроид апликацију.