Početna > Srbija
Srbija

Kolegijum ministra odbrane o realizaciji zadataka u 2022. i planovima u 2023.

Na sednici Kolegijuma ministra odbrane, kojom je rukovodio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević članovi Kolegijuma referisali su ministru o realizaciji zadataka iz svojih nadležnosti u prethodnoj godini, a na sednici je bilo reči i o težišnim zadacima u 2023. godini.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

Na sednici, koja je održana u Domu Garde na Topčideru zaključeno je da su u prethodnom periodu uspešno realizovani svi zadaci i da će se nastaviti sa opremanjem i ulaganjem u naoružanje i vojnu opremu i intenziviranjem obuke s ciljem daljeg jačanja borbene gotovosti Vojske Srbije, kao i sa unapređivanjem životnog standarda svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Takođe, naglašeno je da će težišni zadaci u 2023. godini biti realizacija projekta 5.000 pripadnika specijalnih jedinica, preduzimanje svih mera na očuvanju mira i bezbednosti građana Republike Srbije, intenziviranje rada na donošenju strateških i normativnih dokumenata te ubrzanje realizacije infrastrukturnih projekata za potrebe Vojske Srbije.

Vučić sutra s Radevim na ceremoniji početka izgradnje gasnog interkonektora

Preuzmite android aplikaciju.