Почетна > Бизнис
Бизнис

Којим данима можемо да купимо најјефтиније авио-карте?

Још нисте резервисали летовање а не можете више издржати у свом граду. Међутим, немате ни довољно новца да бисте могли кренути било где. Која су то лепа туристичка места у која тренутно можете јефтино отпутовати? Каквим се триковима можете послужити да бисте себи нашли повољне авионске карте?
Фото: Unsplash/austindistel

Блогерка и новинарка Исидора Илић поделила је своја искуства и цаке за јефтиније путовање у емисији „Јутро“ на ТВ Прва.

„Оно што је тренутно најактуелније што се тиче авионских карата су лоу кост директне линије из Београда на Санторини“, рекла је Илић и додала да се карта може наћи и за 100 евра, као и да је Санторини актуелан током целог августа. Осим Санторинија је популарна и Малта.

Њен главни савет ако желите да прођете јефтиније јесте да све спакујете у један ранац.

„Један од главних савета за јефтина путовања јесте да путујете са ранцем, јер све што желите више од ранца се доплаћује“, рекла је и додала да доплата за мали кофер иде од 10 евра, а да за веће кофере доплата зависи од дестинације.

Неки путници су искористили период летњих одмора да обиђу европске метрополе, а Илић истиче да је битно да будемо флексибилни што се тиче места и поласка уколико желите приступачно, а лепо искуство.

„Што се тиче европских градова, највећи савет је да треба бити флексибилан“, рекла је она и додала да су тренутно најјефтинији летови за Шпанију из Темишвара, а за Италију из Загреба.

Што се тиче авионских карата, кажу да најјефтиније карте можете да купите уторком четвртком око поноћи, а да се тим данима најјефтиније карте могу наћи за летове који су средом или за поласке рано ујутру.

„За нискобуџетне компаније то нисам приметила, али сам приметила да како се датум поласка приближава, цена карте расте“, признала је Исидора.

„Што чешће проверавамо, то је скупља карта. Када претражујете, на Гуглу укључите инкогнито опцију, јер сајтови авио-компанија тачно знају колико људи претражује и уколико је заинтересованост велика, они ће подићи цене“.

„Прво сам у јуну била у Црној Гори, тада су ми цене деловале веома приступачне. Бродићи који воде до одређених плажа су доста поскупели“, испричала је Исидора за Тв Прву и додала своја запажања која се тичу летовања у Хрватској: „Што се Хрватке тиче, најскупље је стићи до тамо, али тамо када дођете је потпуно другачије него у Црној Гори. Тамо је и даље актуелан парадајз туризам. Тамо и много богатији људи из Чешке, Пољске, Шпаније, Велике Британије носе фрижидер торбе. Ни то не мора бити скупо, ако тако летујете“.

Zatvorene tri popularne plaže na Tasosu, turisti besni

Преузмите андроид апликацију.