Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Који сте тип Новосађанке?

Када причамо о нашим суграђанкама, можемо набројати подугачку листу ствари по којима су познате, међутим, најгласније и најдаље се прочула прича о њиховој неприкосновеној лепоти.
Фото: Градске инфо

Добро, то је установљено, Новосађанке су лепе, а таквим их чини управо несвакидашња разноликост њихових карактера.

У мору разних категорија наших суграђанки, оне које су заиста посебне, или то барем веома добро умеју да нагласе, јесу “праве старосађанке“.

Фото: Градске инфо

Њих ћете најчешће препознати по томе што веома држе до себе, или како би зли језици рекли, “парају носем небо“.

Облаче дугачке сукње, превише изражен деколте сматрају некултурним, а најчешће их можете видети у позоришту, библиотеци или на неким посебним догађајима на којима могу културно да се уздигну.

Фото: Градске инфо
Ради се о женама које су се родиле у Новом Саду, због чега су прилично свесне себе и понекад склоне потцењивању оних других Новосађанки на чијем родном листу, на месту рођења, не пише овај град.
Фото: Градске инфо

Онда, постоје и те друге, пристигле из разних околних или чак не тако блиских места, декларисане као “такозване Новосађанке“.

Оне прве, овај тип жена без милости називају лажном лошом копијом.

Фото: Градске инфо

Углавном се ради о студенткињама које су напустиле своја мала места становања и дошла у престоницу културе како би сутра постале образоване и способне за све оно што ће живот ставити испред њих.

Фото: Градске инфо

Било због школе, било “трбухом за крухом“ овај тип девојака, а касније и жена, обично на почетку буде фасциниран нашим градом, те покушава да се на најбољи могући начин уклопи  у исти.

Међутим, старосађанке кажу да је то немогуће, јер ће им увек фалити урођена финоћа коју оне поседују.

Биле у праву једне или друге, једно је сигурно, нетрпељивост је присутна у оба правца.
Фото: Градске инфо

Постоји и трећи тип жена које су типичне за Нови Сад.

Овај тип готово да брише границу између претходна два јер нафуране могу бити и “праве старосађанке“, али и “такозване Новосађанке“.

“Нафуране Новосађанке“ су вам она врста жена која увек држи до себе.

Фото: Градске инфо

Већину дана им попуне маникири, педикири, фризери и бирање неких нових крпица које ће прошетати Змај Јовином улицом како би сви остали без даха.

Фото: Градске инфо

Познате су и по томе што су често најгласније уколико се треба пожалити на супротни пол.

Оне ће прве рећи како су класични Новосађани кукавице, те како немају храбрости да им приђу већ им је максимум удварања одмеравање “плена“ са супротног стола, иако су увек дотеране и обучене по последњој моди.

Фото: Градске инфо

Међутим, исте оне, биће прве које ће “охладити“ неког младића који се на крају усуди да им приђе, због тога што заправо чекају позив оног посебног, који их кулира.

Наравно, у нашем прелепом граду постоји још “мали милион“ категоризација наших суграђанки, али смо у разговору са читаоцима дошли до закључка да су ова три типа, некако, најизраженија.

Ипак, поставља се ново питање: Колико смо свесне себе и какав би наш одговор био када бисмо најискреније морале да сместимо себе у неки од ових калупа?

Gde Novi Sad krije jednog od najvećih mamuta u Evropi? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.