Почетна > Бизнис
Бизнис

Које дестинације Срби највише траже за Нову Годину?

Срби већ увелико планирају где ће провести „најлуђу ноћ“. Ковид протоколи су прошлост, а док неки једва чекају први снег, санкање и скијање, многи се ипак одлучују за егзотичне дестинације где лето траје током читаве године.
Фото: Unsplash/carsonarias

„Где ћеш за Нову?“, питање које се провлачи од тренутка када пешкире и купаће костиме оставимо за следећу сезону. Лето је, чини се тек завршено – сада је време да планирамо „најлуђу ноћ“.

„Када говоримо о њиховом интересовању оно је увек највеће за аутобуске аранжмане, цене се крећу од 70 евра па навише. У зависности од дестинације, броја ноћења. Пре свега градови у окружењу, Будимпешта, Праг, Беч, Софија, Солун, у нашем ближем окружењу, Сарајево, Загреб, Требиње су дестинације које се највише траже“, рекао је Александар Сеничић.

„Од дестинација најатрактивније су Рим, Париз, Барселона, међутим велики број наших путника жели топлије крајеве па ћемо имати и Провансу, Ницу и Сицилију“, каже Андреј Тодоровић из Контики Травела.

Пандемија је умногоме променила навике путника, па се они данас знатно чешће одлучују да празнике проведу у Србији.

„Велики број наших путника жели да резервише свој смештај у Србији, како у бањама, тако и на планинама. Све већи број туриста и боља хотелска понуда даје заправо ту могућност да можемо да уживамо у туристичкој понуди наше земље“, каже Тодоровић.

Ове године аранжмани су скупљи пре свега због поскупљења горива, као и авио превоза, па рецимо пут у Рим кошта око 370 евра. У иностранство се путује и на скијање.

„Највеће интересовање влада за Јахорину, али и велики број индивидуалних путника се распитује за Аустрију, Италију и Немачку“, закључује Сеничић.

UK menja pravilo o tečnostima u ručnom prtljagu

Преузмите андроид апликацију.