Volite knedle za supu, ali niste baš majstor da ih napravite a da se ne raspadnu?
Možda će vam naš savet biti koristan.
Naime, iskusni kuvari kažu da je tajna „penastih“ knedli u tome što prvo umutite belanca, pa dodajte žumanca.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 prstohvata soli
- 2 kašičice ulja
- 8 do 10 kašika griza
Priprema:
Umutiti belanca, pa u njih sipati žumanca i sve lepo sjediniti. Zatim dodajte ulje i lagano pospite grizom, prvih osam kašika, a po potrebi dodajte još jednu. Smeša treba da bude gusta otprilike kao ljuti, kuvani puding, tako da možete da utvrdite da li su vam potrebne još dve supene kašike (pored ovih osam). Posolite i ostavite da nabubri dvadesetak minuta. Kada supa provri, umočite u nju kašiku, pa grabite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednjih dodatih knedle kuvati još desetak minuta.
Preuzmite android aplikaciju.