Почетна > Србија
Србија

Кисић: У августу највише беба, побољшање демографске слике један од приоритета

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је данас на манифестацији „Дан породице“ у Госпођинцима код Жабља да је највише беба током 2023. године рођено у августу – њих 5.891.
Фото: Танјуг/Дејан Урошевић

Кисић је истакла да је управо побољшање демографске слике један од главних приоритета Републике Србије и Министарства за бригу о породици и демографију.

Она је навела да све што Министарство ради, ради због породица, деце, њихове лепше и боље будућности, додавши да све мере које су до сада применили на иницијативу председника Србије Александра Вучића већ дају позитивне резултате.

Министарка је рекла да се у Госпођиницима данас слави оно најдрагоценије што човек може да има, што све мотивише да се никада не одустане и да се иде напред, да сви буду бољи у свему, односно да се слави породица.

„Ово је сигурно једно од најлепших места данас, јер овде видимо много осмеха, радости, деце и срећних и насмејаних родитеља“, истакла је Кисић.

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић рекао је да је породица стуб друштва и државе и да је важно да оне буду јаке и стабилне, јер, како каже, без ослонца у породици, нема ни успеха на другим пољима.

Он је истакао да се труде да као локална самоуправа, уз подршку државе, родитељима олакшају подизање деце и да ће се трудити да то наставе и у наредном периоду, саопштило је Министарство за бригу о породици и демографију.

Brnabić: Digitalna pismenost najmlađih i najstarijih važna za razvoj društva

 

Преузмите андроид апликацију.