Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Дигитална писменост најмлађих и најстаријих важна за развој друштва

Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је данас у Обреновцу, где је посетила Дигиталну експедицију, да је дигитална писменост најмлађих и најстаријих суграђана веома важна, јер стицањем нових вештина и знања сви заједно као друштво идемо напред.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Брнабић је изразила задовољство што се Дигитална експедиција – Дигитални караван наставља кроз градове и опшитне Србије.

„Жеља нам је да у наредним годинама, дигитална експедиција обиђе баш сваки град и баш сваку општину у Србији“, рекла је Брнабић и подсетила да је 2021. караван обишао 16 градова и општине а да ће ове године бити настављен са још 10.

Нагласила је да је радује када, посећујући различите општине, види да је енергија све лепша да је све више људи укључено – од најмлађих до најстаријих – „чијим напредовањем се оставља траг на читав развој наше земље.

Одзив, како каже, показује жељу за свакодненим учењем и усвајењем нових вештина, што је посебно важно за младе.

Према њеним речима, свима им је било велико, позитивно откровење када су видели колико су пензионери били жељни стиицања нових знања и вештина и колики ентузијазам постоји код њих.

Брнабић је похвалила општину Обреновац што је лепо уредила просторе намењене старијим суграђанима и младима, као и што се може видети да млади уче старије.

„Овим премошћавамо јаз између младих и најстаријих и правимо нове комуникације, што је у новом дигиталном добу посебан проблем и слабост друштва, а што ми у Србији успевамо да исправимо“, рекла је председница Владе Србије током обиласка радионица организованих за најмлађе и најстарије суграђане, а у присуству министара Александра Мартиновић и Михаило Јовановић.

Нагласила је да се Дигитални караван наставља, и да јој је посебно драго што му се у сваком граду додаје нека нова услуга.

Vučević: Neka živi srpski narod gde god se nalazio

 

Преузмите андроид апликацију.