Почетна > Србија
Србија

Кисић: Проширење породице је најлепша слика Србије

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић посетила је у селу Стајковце код Власотинца Аниту и Јовицу Јовић, који су добили три дечака после дуге борбе за потомство и истакла да су породица и деца највеће богатство те да ће држава у наредном периоду додатно радити на подстицању младих да заснивају породице.
Фото: Танјуг/Дејан Урошевић

„Обишла сам ове дивне људе, а повод је најлепши. Пре два месеца су добили три сина, Јакова, Петра и Василија, након 16 година чекања. Њихова кућа је пуна топлине и радости и ово је најлепша слика Србије“, рекла је Кисић.

Додала је да су родитељи Јовићи одличан пример свим осталим паровима који имају потешкоће да добију своје потомство, да не одустају и да буду упорни на том путу, саопштили су из ресорног министартва.

Министарка је истакла да држава бројним мерама подстиче пораст наталитета, а посебно парове који се боре да се остваре у најлепшој улози.

Кисић је нагласила да су Анита и Јовица доказ да никада не треба да се одустане од својих жеља и да је сваки минут за остварење својих снова заиста вредан чекања и најавила да ће држава у наредном периоду додатно радити на подстицању младих да заснивају породице.

„Причаћемо о томе сигурно наредних месеци. Породица је увек и у свако време на првом месту и учинићемо све да је још више ојачамо“, поручила је Кисић.

Министарка је рекла и да јој је драго што се велики број младих у овом селу одлучио да остане у њему и да ту заснује своје породице и изразила захвалност домаћинима на гостопримству и на предивним тренуцима проведеним са њиховим бебама, којима је уручила поклоне.

Radna grupa za izradu nacrta izmena Zakona o elektronskim komunikacijama

Преузмите андроид апликацију.