Почетна > Србија
Србија

Радна група за израду нацрта измена Закона о електронским комуникацијама

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић разговарао је данас са директором општих послова компаније А1 у Србији Марком Јовићем о напређењу сарадње министарства и компаније А1, као и о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама и најавио формирање Радне групе за израду нацрта овог закона у току ове недеље.
Фото: Танјуг/Министарство информисања и телекомуникација/Марија Јанићијевић

Радна група ће имати задатак да у што ефикаснијем року дође до коначне верзије предлога закона, казао је Јовановић, саопштило је министарство.

На састанку су истакнуте и будуће активности које се односе на смањење цена роминга између земаља ЕУ и економија Западног Балкана, нарочито о ценама преноса података. Такође, разговарало се и о плановима и предусловима за доношење Правилника и планирање аукције за имплементацију 5Г технологије у телекомуникациону мрежу Србије.

Представник компаније А1 упознао је министра Јовановића са пројектом А1 Towers Infrastructure, чијом се имплементацијом раздвојила телекомуникациона инфраструктура од оперативног пословања у складу са глобалним развојем.

А1 Тоwеrs посвећен је одрживом развоју пословања и животној средини, наведено је у саопштењу.

Počinju razgovori o formiranju Vlade Republike Srpske

Преузмите андроид апликацију.