Почетна > Србија
Србија

Киша направиле проблеме у селима око Чачка, вода се повлачи

Након обилне кише која је јуче по подне пала на територији Чачка, мештани села у околини имали су већих проблема због изливања бујичних потока, али вода се сада повлачи.
Фото: Танјуг/Јован Николић

Како јавља извештач Танјуга, поплављене су многе оранице, а у неким селима вода је продрла у дворишта, као и у саме куће.

„Вода се сва повлачи, имамо наравно проблема око цеви које смо током ноћи почупали јер су биле малог пречника, док су цеви кроз које је несметано протицала вода знатно већег пречника“, изјавио је Братислав Зечевић, начелник Штаба за ванредне ситуације.

Он је додао да ће те последице морати да се санирају, како би људи могли да удју у своје куће, односно у своја дворишта.

„Ти људи су током целе ноћи били са нама, ми смо вршили црпљење воде, конкретно Цивилна заштита из МЗ Трбушани, онда смо се пребацили су МЗ Љубић-Савковића коса, где је већ ЈКП ‘Комуналац’ са својим цистернама из тзв. водених касета црпело воду, тако да ту јединице нису имале потребе за њиховим ангажовањем“, рекао је Зечевић.

Он је истакао да су јединице цивилне заштите опште намене данас послате опет у Трбушане, јер се сва вода сабира са околних брда ка том селу, тако да су послате и машине Јавних комуналних предузећа и као надзорни орган ту су и стручна лица из ЈП „Градац“.

„МЗ Вранићи такође је била угрожена код две фирме и старачког дома и имамо две куће кроз које је вода прошла, то је висина воде од неких пет центиметара, то потенцирам јер је град Чачак уложио доста новчаних средстава у канале поред путева и водотокове другог реда, знали смо да се 2014. када је вода продирала у домаћинства, то је било пола метра па навише. Ова вода од пет до десет центиметара може наравно да оштети електричне уређаје, али доста мање ће штете причинити него та висока вода“, каже Зечевић.

Према најавама метеоролога, нестабилно време на територији Западне Србије очекује се и наредних дана, па су све екипе у приправности.

Brnabić sa norveškim stručnjacima o merama posle masovnog ubistva

Преузмите андроид апликацију.