Kikindski Kulturni centar organizovao je i ove godine dečiji kamp „Mali kuvar“, zanimljivu gastronomsku radionicu namenjenu najmlađima. Uz članice udruženja žena iz Kikinde i okolnih mesta, devojčice i dečaci uzrasta od 7 do 12 godina, pripremali su tradicionalne banatske recepte.
Sa radoznalošću koja je svojstvena deci i uz spremnost da kroz igru uče, mali-veliki kuvari, polaznici kampa kikindskog Kulturnog centra pokazali su neverovatan talenat u pripremanju tradicionalnih banatskih specijaliteta. Uz krofne, gibančice, nezaobilazne su bile, naravno, i kiflice.
Već treću godinu, Kulturni centar organizuje kamp „Mali kuvar“, a interesovanje je iz godine u godinu sve veće.
U radionici je 32 polaznika, i trudili smo se da im tri sata, koliko provedu u Kulturnom centru, budu interesantna, da nešto nauče, a jesu naučili recepte, i da se naravno igramo i družimo.“ – naglasila je Tanja Nožica, KC Kikinda
Sedam dana raspusta ispunjeno je na kreativan način, a prava podrška u realizaciji kampa svakako su članice udruženja žena iz Kikinde i okolnih mesta, među kojima je i Snežana Narančić Janjilović.
„Najlepše je, svakako, druženje sa decom, jer su toliko iskreni i neposredni, da je pravo zadovoljstvo raditi sa njima. Upijaju sve, zaista, toliko su se trudili da sve zapamte, kako sam šta radila“, priča nam Snežana, inače članica udruženja žena Kikinda.
Provodeći deo leta kod bake i deke, Andrea, koja inače živi u Madridu, takođe je bila učesnica kampa. Pitali smo je, šta je odlika španske kuhinje i šta bi mogla da nas nauči:
„To je paelja. To je pirinač sa različitim dodacima, jako je lepo“, ispričala nam je Andrea.
Tako je „Mali kuvar“ postao prava internacionalna gastronomska gozba, a pre svega mesto dečije igre i osmeha.
Preuzmite android aplikaciju.