Почетна > Србија
Србија

Кикинда: Мали кувар – дечија гастрономска радионица

Кикиндски Културни центар организовао је и ове године дечији камп „Мали кувар“, занимљиву гастрономску радионицу намењену најмлађима. Уз чланице удружења жена из Кикинде и околних места, девојчице и дечаци узраста од 7 до 12 година, припремали су традиционалне банатске рецепте.
Фото: РТВ/Бела Терно

Са радозналошћу која је својствена деци и уз спремност да кроз игру уче, мали-велики кувари, полазници кампа кикиндског Културног центра показали су невероватан таленат у припремању традиционалних банатских специјалитета. Уз крофне, гибанчице, незаобилазне су биле, наравно, и кифлице.

Већ трећу годину, Културни центар организује камп „Мали кувар“, а интересовање је из године у годину све веће.

У радионици је 32 полазника, и трудили смо се да им три сата, колико проведу у Културном центру, буду интересантна, да нешто науче, а јесу научили рецепте, и да се наравно играмо и дружимо.“ – нагласила је Тања Ножица, КЦ Кикинда

Седам дана распуста испуњено је на креативан начин, а права подршка у реализацији кампа свакако су чланице удружења жена из Кикинде и околних места, међу којима је и Снежана Наранчић Јањиловић.

„Најлепше је, свакако, дружење са децом, јер су толико искрени и непосредни, да је право задовољство радити са њима. Упијају све, заиста, толико су се трудили да све запамте, како сам шта радила“, прича нам Снежана, иначе чланица удружења жена Кикинда.

Проводећи део лета код баке и деке, Андреа, која иначе живи у Мадриду, такође је била учесница кампа. Питали смо је, шта је одлика шпанске кухиње и шта би могла да нас научи:

„То је паеља. То је пиринач са различитим додацима, јако је лепо“, испричала нам је Андреа.

Тако је „Мали кувар“ постао права интернационална гастрономска гозба, а пре свега место дечије игре и осмеха.

Marina u Smederevu razvojna šansa i turistički potencijal

Преузмите андроид апликацију.