Почетна > Бизнис
Бизнис

Кијев разочаран због враћања руске турбине у Немачку

Министарство спољних послова Украјине позвало је канадског отправника послова да изрази разочарење због одлуке владе у Отави да врати Немачкој поправљене Сименс турбине које се користе за гасовод Северни ток, преноси ТАС С.
Фото: Pexels/
Max Vakhtbovych

Наводи се да је одлука Канаде да дозволи слање поправљене руске турбине из своје радионице у Немачку неопходан први корак да се турбина на гасоводу Северни ток 1 активира, а да је циљ да се то догоди што пре, саопштено је раније из седишта немачке компаније Сименс.

У саопштењу се наводи да стручњаци компаније интензивно раде на свим даљим формалним одобрењима и логистици, што подразумева између осталог и законске процедуре контроле извоза и увоза, пренео је Ројтерс.

Канада је раније саопштила да ће одобрити укидање санкција на враћање поправљених руских турбина Немачкој, јер су оне потребне Гаспрому за одржавање рада гасовода Северни ток 1.

Канадска влада, која издаје дозволу да се од њених санкција Русији изузме враћање турбина, навела је да ће тај потез олакшати наставак процедура за прелаз с руске нафте и гаса.

U Francuskoj uskoro bez „vege” burgera

Преузмите андроид апликацију.