Почетна > Србија
Србија

КФОР јутрос преузео контролу над главном раскрсницом на уласку у Звечан

Четврти дан Кфор контролише зграде 4 општине на северу Косова и Метохије. Запослени у локалним самоуправама не могу у своје канцеларије, а Срби миран протест најављују и за данас. Припадници КФОР-а су јутрос рано преузели контролу над главном раскрсницом на уласку у град Звечан, као и на још неколико раскрсница у самом граду.
Фото: Танјуг/AP/Бојан Славковић

То је урађено у складу са договором са Српском листом која је тражила од КФОР-а да се разместе на местима где су били припадници такозване косовске полиције.

У исто време јутрос на импровизованом столу иза бодљикаве жице недалеко од зграде Општине Звечан, запослени у Привременом органу симболично су се уписивали у списак оних који су дошли данас на посао.

Од прошлог петка Србима није дозвољен улазак у зграду и долазак на радна места.

Запослени у локалној самоуправи и грађани окупили су се јуче испред ограде у Звечану и бодљикаве жице. Коју је поставио Кфор и развили заставу дугу 250 метара.

У Лепосавићу су на бодљикаву жицу окупљени грађани поставили шестокраку звезду на жутој подлози. Као симбол страдања Јевреја под нацистима и живот у гету. У послеподневним часовима Срби су се разишли.

Vučić: Pozivam međunarodnu zajednicu da bude odlučna prema onima koji eskaliraju

 

Преузмите андроид апликацију.