Почетна > Бизнис
Бизнис

Канађани и Американци бојкотују водку

Продавнице и кафићи широм Канаде и САД одлучили су да више не продају руску вотку, што представља израз незадовољства нападом на Украјину.
Фото: Unsplash/Carlos Irineu da Costa

Министар финансија у регији Онтарио Питер Бетленфалви је затражио да се из свих продавница повуку вотка и друга руска алкохолна пића.

„Онтарио се придружио канадским савезницама у осуди агресије на украјински народ и снажно подржавамо савезну владу у њеним настојањима да санкционише руску владу. Остаћемо уз Украјинце током ових екстремно тешких времена“, изјавио је министар Бетленфалви.

Алкохолни напици биће повучени из скоро 700 трговина у Онтарију.

Челник Либералне странке у овој канадској покрајини Стивен Дел Лука је поручио да Онтарио не може казати да је истински уз Украјину све док је муштерија руског председника Владимира Путина.

Забрана се тражи и у другим деловима Канаде, као што су Манитоба, Њу Брунсвик, Британска Колумбија и Њуфаундленд.

Заменик премијера Британске Колумбије Мајк Форнворт је истакао да је ова регија већ успорила увоз алкохола из Русије, преноси Б92.

Руски алкохол се повлачи и из америчких трговина и кафића.

Између осталог, то је случај у савезним државама Канзас и Орегон. Власник једног бара је снимио како просипа вотку.

Према речима власника кафића Била Мекормика, „Русија делује као да је 1939. и забринут је да не нападне и друге државе“.

Истакао је да је и он просуо вотку те да је због тога изгубио стотине долара. Међутим, како тврди, такав облик протеста му је много значио, преноси Fox News.

Rusija u velikoj meri imuna na sankcije

 

Преузмите андроид апликацију.