Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како уклонити масне флеке са аутомобилских седишта? Сјајни трикови које морате знати

Брзо и лако уклоните мрље са седишта.
Фото: Pexels/Mike Bird

Седишта у аутомобилима праве се од изузетно чврстих тканина које могу издржати велика оптерећења. Наравно, нису неуништива, а још мање отпорна на остатке хране, масноћу и флеке.

Редовно чишћење седишта у ауту је неопходно како не би постала легла бактерија посебно током летењег периода кад седишта упијају у зној возача и његових сапутника.

Постоји неколико ефикасних трикова како да брзо и темељно очистите седишта у колима.

Тешко чишћење

Правилно и темељито чишћење унутрашњости аутомобила врло је важно из хигијенских разлога. Ваш ће ауто изгледати боље, мирисати свежије, а возач и путници ће бити заштићени од бактерија. Флеке, посебно од масноће, је генерално тешко очистити посебно са тканина. Да бисте уколинили масне флеке направите следећу смесу.

Састојци:

3 кашике соде бикарбоне
мало сирћета
Употреба:

Помешатје ова два састојка да добијете глатку пасту и старом четкицом за зубе добро утрљајте смесу на масну флеку на ауто седишту. Оставите да добро упије, а потом сасушену пасту покупите усисивачем. Од флеке неће остати ни трага ни гласа.

За чишћење седишта у колима може да се употреби и пена за бријање. Довољно је нанети пену на прљава или масна места, сачекајте минут два, потом целу површину обришите сувом крпом.

Алкохолно сирће у комбинацији са водом и мало детерџента за судове ефикасно је средство за уклањање масних мрља са ауто седишта. Помешајте све састојке и крпу добро натопита па истрљајте запрљана места, а потом све пребришите крпом коју сте поквасили чистом водом.

Уколико флека није уклоњена поновите поступак. Немојте да вас брине мирис сирћета, он ће брзо испрати. Уместо сирћета можете користити и лимунов сок.

Pet najboljih saveta za planiranje putovanja koji će vam uštedeti dosta novca

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке