Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Како у Новом Саду најбоље прославити дечији рођендан?

“Нема света, ни планете, где не може стићи дете…“ Деца су наше највеће благо због чега често добијамо главобоље у периодима када треба да смислимо на који начин ћемо прославити њихов рођендан.
Фото: Градске инфо

У Новом Саду постоје сјајна места на која можете отићи, оставити одређену своту новца и мирне главе гледати како други раде оно што ви нисте желели.

Међутим, овај текст је намењен оним мамама и татама којима је рођендаоница заиста последња опција у глави, те својој деци желе да припреме нешто другачије.

Фото: Градске инфо
Новосадски паркови

Њих је, хвала Богу, сваким даном све више и више, а посебну предност имају они у којима постоје фонтане, или барем чесме, за рахладити се по овако топлом времену.

Верујте, клинцима ће бити веома занимљиво када, уместо у затворен простор, сву рођенданску апаратуру поставите на неку клупу или сто (пошто у неким парковима има и столова), те када их пустите да јурцају куда год стигну по оном зеленилу.

Ипак, како би рођендан био посебан, спремите им пиштоље на воду. По овој температури и нама старијима прија да се мало поквасимо, а дечији осмеси и срећа након што попрскају некога или побегну да не буду попрскани су заиста непроцењиви.

Фото: Градске инфо
Кућни услови, али у посебном издању

Неки људи су једноставно природно талентовани за рад са децом. Њима комуникација са клинцима толико лежи и, напросто, у ком год правцу да крену да причају са њима, они ће се одушевити.

Било да спадате у ту категорију или не, наш савет је да искористите то мало времена које имате док ваше дете не уђе у оне године када ће избегавати дружење са својим родитељима, те сада, док сте још увек јунак сваке његове приче, учините да се још више поноси што има таквог родитеља.

Посветите читав рођендан анимирању клинаца. Верујте, ни вама неће бити ни мало досадно, а уживаћете у сваком осмеју који ћете добити заузврат за свој труд.

Уколико претпоставимо да сте дечији рођендан одлучили да прославите код куће, обавезно смислите неколико игрица које ће анимирати децу.

Истина, наћи ће они начин да се забаве и без вас, али игра врућих столица, питалице, задате караоке и сличне “лудорије“ које вам могу пасти на памет, само ће, малени скуп који сте организовали учинити посебним.
Фото: Градске инфо
Спортско такмичење

Скоро сваки кварт у нашем граду богат је за понеки спортски терен и игралиште.

То вам отвара сјајан спектар могућности за прославу рођендана свог детета.

Направите им спортски турнир.

Тражите од родитеља да вам потврде колико ће деце заправо доћи, оформите тимове, у договору са слављеником/цом направите план у којим ће се све сферама спорта одржати такмичење и за крај све присутне научите врло важној животној лекцији – није важно победити, важно је учествовати.

Чак и у оваквој рођенданској организацији немојте заборавити торту и сокове, јер, заиста, како би то рођендан изгледао без ових основних ствари?
Фото: Градске инфо
Рођендан за клинце

Уколико је ваше дете веома мало, толико да још увек пузи и није научило да прича. Све што вам треба јесте пуно балона, велика и необична торта, конфете итд… Само да се шарени.

Иако у том узрасту, још увек не умеју да комуницирају са нама, малој деци шаренило и боје веома позитивно утичу на расположење.

Чак и да торту још увек не сме да проба, сама појава да се пред дете износи нешто лепо и шарено, да сви певају неку лепу песму, радују се и тапшу, пробудиће му осећај да је “битно“ и изазвати веома пријатне емоције.
Фото: Pixabay/ onkelglocke
Филмско вече

Клинце можете послати и у биоскоп, а кући их дочекати са кифлицама, мини пицама или неком клопом за коју знате да врло добро пролази код њих.

Када се дугоочекивани филм гледа у друштву пријатеља, а не маме и тате, буде барем за неколико нијанси интересантнији.

Надамо се да смо вам макар мало помогли у планирању дана који ће вашем детету остати дуго у сећању.

Уколико не стигнете да се позабавите са овим идејама, увек можете отићи и заказати свој термин у рођендаоници.

Међутим, зар није лепше када знате да сте управо ви сами заслужни за све те осмехе и забаву која ће обележити овај посебан дан?

Integritet, da li smo zaboravili na tu reč?

Преузмите андроид апликацију.