Једна од здравијих намирница свакако јесте и спанаћ. У себи садржи бројне хранљиве материје, укључујући и гвожђе. Наравно, препун је протеина, минерала и витамина и од његове конзумације свакако имамо вишеструку корист.
Међутим, као и свако поврће, уколико га не припремате правилно, он ће, приликом кувања, изгубити својства.
Бланширање је свакако најједноставнији начин за припрему спанаћа. То значи да је потребно да га јако кратко убаците у кључалу воду, коју сте претходно благо посолили. Дакле, нека у води буде неколико минута, а за то време га више пута промешајте и, наравно, процедите чим га извадите из шерпе.
Након тога можете да га припремите на уобичајен начин.
Уколико имате дилему који је то начин, ево и кратког упутства:
Загрејте мало уља у тигању или шерпи, на уљу пропржите сецкани бели лик, након тога додајте кашику брашна и промешајте све заједно. Када се све загреје и брашно почне да бива густо, мало по мало додајте млека, а затим и бланширани спанаћ и зачине које иначе стављате.
Пожељно је да направите количину коју ћете одмах појести, јер подгревање спанаћа није ни добро, а ни здраво.
Nikada ne bacajte tečnost kiselih krastavaca! Evo kako da je iskoristite!
Преузмите андроид апликацију.