Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се правилно користи суви квасац за припрему теста

Уколико сте љубитељ теста и претражујете рецепте на мрежама, сигурно сте више пута наишли на то да се у припреми користи суви квасац.
Фото: Pexels/Felicity tai

Обично почетници у кухињи имају страх од мешења теста, јер сматрају да је то велики и компликован посао. Поготово јер рецепте углавном добијају од оних мало искуснијих који не користе тачне мере, већ све одређују одокативном методом.

Ипак, нема разлога за то јер довољно је да испробате неколико пута и онда све постаје рутина.

Једна тиктокерка је на свом налогу објавила видео у коме је показала како се правилно користи суви квасац.

За почетак обавезно му проверите рок трајања, јер уколико је истекао или је пред истеком, немојте користити тај квасац, јер мора да буде потпуно свеж, да би тесто успело из првог покушаја.

Друго и основно правиле које увек треба да имате на уму је то да се квасац увек додаје у топлу воду. Никако у кључалу, јер бисте тако убили сва својства квасца.

Такође, обавезно додајте кашичицу шећера, јер он помаже да се квасац брже активира. Када се појаве мехурићи, додајте у квасац и све остале састојке и замесите тесто.

Saveti za gajenje bosiljka u saksiji

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке