Шећер нема рок трајања, али само ако се правилно складишти.

Шећер се никада неће покварити јер није погодан за развој бактерија. Међутим, треба спречити да се стврдне или претвори у грудве, далеко од влаге, топлоте и инсеката.
Најбоље је да га држите на собној температури у херметички затвореној посуди. У гранулираном шећеру могу да се формирају грудвице, али се лако могу разбити виљушком.
Смеђи шећер је посебно склон стврдњавању и мораћете да га омекшате пре вагања и употребе.
Парче јабуке или хлеба можете ставити у чинију са шећером јер ће ослободити влагу и спречити стврдњавање.
Такође можете ставити смеђи шећер у стаклену посуду, а затим у микроталасну са другом стакленом посудом напуњеном водом, влага би требало да омекша за мање од једног минута (проверавајте у интервалима од 20 секунди да бисте избегли прегревање).
Шећер у праху је добро чувати на собној температури, све док је у херметички затвореној посуди.
Иако му је додат кукурузни скроб као средство против грудвица, можда ће бити потребно да се промеша или просеје кроз цедиљку да би се уклониле све грудвице.
Преузмите андроид апликацију.