Početna > Život i stil
Život i stil

Kako retrogradni Merkur utiče na međuljudske odnose

Merkur je retrogradan do 2. oktobra 2022. Evo kako ovaj astro aspekt može uticati na naše odnose.
Foto: Pixabay/GooKingSword

Retrogradni Merkur ima mnogo uticaja na naše živote, između ostalog utiče i na odnose. Proverite kako.

Ne razmišljamo jasno

Tokom retrogradnog Merkura često se javlja nejasno, maglovito razmišljanje. Teže nam je da donosimo racionalne odluke i češće se dešavaju pogrešna tumačenja. Budite oprezni i shvatite da ne možete da čitate tuđe misli – možda neko misli potpuno drugačije od vas.

Čudni događaji

U vazduhu vlada neobična atmosfera, što utiče i na odnose. Moguće su neobjašnjive napetosti ili neprijatne situacije. Možda vas, na primer, bivši partner ponovo nazove iz vedra neba ili ga sanjate noću. Obično se radi o odnosima u kojima je nešto ostalo nerešeno.

Potreba za samoćom

Često se dešava da tokom retrogradnog Merkura želimo više vremena da provedemo sami. Kao rezultat toga, manje smo zainteresovani za društvene događaje, zabave i sastanke. I to je u redu.

Problemi u komunikaciji

Kao što je već pomenuto, za vreme retrogradnog Merkura karakteristično je prebrzo pogrešno razmišljanje i sopstvene interpretacije. Upravo zbog toga nastaju problemi u komunikaciji i ‘pokvareni telefoni’. Potrudite se da se izrazite što jasnije i, čak i kada razgovarate sa drugima, postavljajte pitanja i ne izmišljajte svoje priče.

Kašnjenja

Period karakteriše kašnjenje. Možete propustiti rokove na poslu, zakasniti na sastanak ili poslovni sastanak, a isto se može dogoditi i drugima oko vas.

Površni odnosi

Ako upoznate novu osobu u periodu retrogradnog Merkura, veća je verovatnoća da će vaša veza ostati površna i da se neće razviti u ozbiljnu vezu. Čak i ako obnovite kontakt sa svojim bivšim partnerom tokom ovog perioda, šanse da se vratite u vezu su manje.

Teškoće u donošenju odluka

Možda ćete imati poteškoća u donošenju važnih odluka. Čak i ako odlučite da nešto uradite, velike su šanse da ćete se predomisliti. Tokom ovog perioda, najbolje je izbegavati donošenje velikih odluka, kako poslovnih tako i vezanih za odnose.

Zaborav

U ovom periodu smo više rasejani i zaboravljivi. Možda ste zaboravili telefon kod kuće ili ste zaboravili da odgovorite na poruku, emejl. Ova distrakcija može dovesti do nesporazuma.

Važno je biti nežan prema sebi i drugima tokom ovog perioda, koji će trajati do 2. oktobra 2022. Budite otvorenog uma i slušajte druge. Pokušajte da razumete druge tačke gledišta i postavljajte pitanja ako nešto ne razumete. Ali slušaj i sebe; poklonite sebi dodatnu pažnju i ljubav tokom retrogradnog Merkura.

Zbog ove legende Kinezi vekovima slave pun Mesec

Preuzmite android aplikaciju.