Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како направити савршене, хрскаве кокице с карамелом

И слатка верзија омиљених грицкалица је савршена!
Фото: Pexels/Mikhail Nilov
Састојци:

-150 г кукуруза за кокице
-100 г шећера
-2 кашике путера
-70 милилитара млека
-пар кашика уља
-мало соли

Припрема:

У шерпу ставите пар капи уља и додајте кокице. Поклопите шерпу и на јачој теператури ставите кукуруз и пустите да испуца. Водите рачуна да кокице не загоре.

Након тога пребаците кокице у чинију. У тигањ додајте шећер, ставите две кашике воде и кад шећер почне да се румени, додајте путер. Кад се путер отопи, додајте млеко и промешајте га, па га пустите десетак минута уз повремено мешање. За крај додајте мало соли, а готово кад добијете жућкасту кремасту смесу.

Прелијте преко кокица, промешајте и сачекајте да се охлади и ужвајте.

Četiri namirnica za bolji san: Idealne za večeru tokom zimskih meseci

Преузмите андроид апликацију.