Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како најлакше до равног стомака?

Није важно само шта једете ако сте на дијети, већ и шта пијете.
Фото: Pixabay/Tumisu

Ретко обраћамо пажњу на то шта пијемо када помислимо на губитак тежине, али нека пића могу само да успоре ваш напредак, чак и ако мислите да су здрава и пожељна.

Откривамо која пића треба да избегавате ако вам је циљ да се ослободите вишка сала са стомака.

Заслађена спортска пића

Ако сте на дијети и покушавате да се ослободите вишка килограма, вероватно сте чест посетилац теретане. Ако вежбате, сигурно мислите да је неопходно имати при руци спортска пића како бисте надокнадили електролите и надокнадили изгубљену течност у телу.

Међутим, треба да знате да неке врсте оваквих напитака садрже празне калорије и шећер, што може у великој мери утицати на резултате ваше дијете.

Нека пића могу да садрже и до 8 кашичица шећера у једној боци. Пошто после тренинга морате нешто да попијете, а и пре њега, најбоље је да се одлучите за воду.

Осим ако не радите веома тешке вежбе и тренинг је интензиван, онда вам је свакако потребна течност за замену електролита. Иначе, у сваком другом случају, вода је сасвим довољна.

Ако пијете воду, не морате да размишљате о калоријама које уносите јер их нема, а ова навика ће вам свакако помоћи да што пре дођете до циља.

Готови воћни сокови

Можда ће вас изненадити да воћни сокови из продавнице нису добар избор ако сте на дијети, али често могу бити пуни шећера, што се свакако не слаже са вашом идејом о губитку калорија. Воћни сокови онекад могу бити гори избор од газираних пића.

На пример, у неком од купљених сокова од поморанџе може да буде око 31 грама шећера у 355 милилитара пића, што је више од 22 грама колико се може наћи у истој количини газираног пића.

Из тог разлога, често испијање оваквих напитака може изазвати промене у телу и озбиљно штетити вашој исхрани и напретку. Када конзумирате превелике количине заслађених пића (или хране), ниво шећера у крви ће нагло порасти, а то говори да се наш метаболизам успори и самим тим сагоре много мање калорија.

Све ће то на крају довести до накупљања килограма, а не до жељеног губитка. Ако волите воћне сокове, наставите да их пијете, али паметан корак је да их сами припремите код куће од цеђеног воћа и без додатка шећера.

Понављамо да је вода увек најздравији и најбољи избор.

За савршену кафу, избегавајте ову навику

 

Преузмите андроид апликацију.