Почетна > Бизнис
Бизнис

Како је Шенжен од рибарског села постао један од градова са највише милијардера

Кинески град Шенжен, који је познат по иновацијама и предузетништву, пробио се међу прва три града који имају највише милијардера на свету после Пекинга и Шангаја и нашао се испред Њујорка.
Фото: Unsplash/Robert Bye

Пре три године, амерички предузетник Рај Освал отпутовао је у кинески град Шенжен у име клијента. Био је толико импресиониран да је остао и основао сопствену технолошку компанију, преноси Банкар.ме.

„Не можете наћи превише других градова у Кини или широм Азије који заиста прихватају иновације као што то чини Шенжен, рекао је Освал, упоређујући своје пресељење тамо из Калифорније са одлуком свог оца 1970-их да напусти Индију како би могао да настави студије и каријеру у Сједињеним Америчким Државама.“

Освал је описао Шенжен, град од 17,5 милиона становника, као место испуњено „младачким оптимизмом“. Некадашње рибарско село, сада технолошко средиште познато као кинеска Силицијумска долина, придружило се Пекингу и Шангају. Сада се сматра једним од три највећа града на свету за милијардере, по први пут ове године испред Њујорка.

Industrija video-igara u Srbiji

 

Преузмите андроид апликацију.