Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Како изгледа Служба превентивно – здравствене заштите ПУ ”Радосно детињство” (ВИДЕО)

У Предшколској установи ”Радосно детињство” постоји читав низ делатности и људи који се брину о нашој деци, а за које многи од нас ни не знају.
Фото: Градске инфо

Пријатним  осмехом, у вртићу ”Мрвица” на Лиману, дочекала нас је медицинска сестра Мирјана Бановић која је покушала да нам приближи како заправо функционише сектор превентивно – здравствене заштите у ПУ ”Радосно детињство”.

Служба за циљ има обезбеђивање потребних услова за нормалан физички и психички развој деце.

У просторији познатој као ”изолациона соба” дете, које покаже да има одређене симптоме, чека родитеље да дођу по њега, не мешајући се са осталом децом.

Пластично речено, уколико дође до појаве неке заразне болести служба делује како би се ширење заразе умањило и на крају спречило.

Uz platformu “Umreži se” unapređen rad PU “Radosno detinjstvo” (VIDEO)

Друга битна улога Службе за превентивно – здравствену заштиту јесте у едукацији најмлађих и помагању малишанима да стекну све потребне и неопходне хигијенске навике.

У то спадају хигијена лица, руку, уста и зуба, употреба тоалета, као и хигијена одеће и обуће.

Такође, медицинске сестре запослене у овом сектору надгледају и прате исхрану деце, воде евиденцију обољевања деце на дневном, недељном и месечном нивоу, указују прву помоћ, обавештавају родитеље о насталој повреди, ако је потребно позивају хитну медицинску помоћ итд…

Сазнали смо колико су ваша деца сигурна док се налазе у вртићу и на које начине им надлежни за то, увек могу указати помоћ. За више корисних информација погледајте наш видео.

 

Преузмите андроид апликацију.